BOUWTEKENINGEN van Lageweg Jachtontwerp.

 uw locatie: www.bootbouwer.nl   bouwtekeningen startpagina   Lageweg
Selway Fisher Bear Mountain Iain Oughtred Francois Vivier Lageweg John Welsford

ALLINA SLOEPEN.
Lageweg Jachtontwerp
Allina 600
Al vaak bereikte ons de vraag naar bouwtekeningen voor een houten sloep van Nederlandse origine. Lageweg Jachtontwerp, specialist in sloepen en motorboten, ontwikkelde speciaal voor de zelfbouwer twee prachtige sloepen in overnaads gelijmd multiplex. Deze bouwwijze verenigt een aantal voordelen: men verkrijgt een lichte en tegelijkertijd sterke romp, die op een vrij eenvoudige manier voor een bescheiden bedrag gebouwd kan worden. Het resultaat is een schitterend overnaads schip met een klassieke uitstraling. De toepassing van moderne epoxyharsen draagt bij in een bijzonder onderhoudsvriendelijk karakter.Allina 600
De bouwtekeningen worden geleverd met op eenvoudige wijze te reproduceren coordinaten voor de spantmallen.
Voor de Allina 630 werd daarnaast een zeer compleet bouwpakket ontwikkeld. De sloep kan daarmee op een heel snelle en nog eenvoudiger manier gebouwd worden. Computer gestuurd freeswerk zorgt voor strak gesneden onderdelen die zeer maatvast zijn, met een bijbehorende goede passing.
Het pakket wordt geleverd in modules, waardoor de bouwer zelf zijn werkwijze kan bepalen. Ook een gefaseerde aanschaf behoort tot de mogelijkheden.

Allina 600 Allina 630

ALLINA 600
terug
Allina 600
Een stoere spiegelsloep die een comfortabele stabiliteit en veel ruimte biedt. Voor de voortstuwing zorgt een inboardmotor van 10-15 pk. De boot heeft een groot bereik door de gematigde diepgang en beperkte doorvaarhoogte.
Details voor een inrichtingsplan worden meegeleverd: uiteraard kan elke bouwer hier zijn eigen uitwerking aan geven. Een project dat ook voor een nog niet zo geoefende bouwer binnen de mogelijkheden ligt, te bouwen op een vrij bescheiden bouwplek.
Voor wie de voorkeur geeft aan de toepassing van een buitenboordmotor wordt een schets van een motorbun meegeleverd.
:
:
:

:

6,50 mtr.
6,04 mtr.
5,80 mtr.

900 kg.

:
:

:
:

2,15 mtr.
2,10 mtr.

0,50 mtr.
0,90 mtr.

set bouwtekeningen :
:
euro 372,00

Allina 600 foto-pagina

ALLINA 630
terug
Allina 630
De Allina 630 werd begin 2006 geintroduceerd en werd vanaf het begin enthousiast ontvangen. De eerste bouwers zijn inmiddels eindweegs de voltooing van hun Allina; de kwaliteiten van ontwerp en bouwpakket zijn daarmee ook in de praktijk met succes beproefd.
Het schip is een stoere spiegelsloep die een comfortabele stabiliteit en veel ruimte biedt. Voor de voortstuwing zorgt een inboardmotor van 10-18 pk. De boot heeft een groot bereik door de gematigde diepgang en beperkte doorvaarhoogte.
Details voor een inrichtingsplan worden meegeleverd: uiteraard kan elke bouwer hier zijn eigen uitwerking aan geven. In het afwerkingspakket vindt men een vrijwel geheel complete basis in multiplex voor de inrichting van de sloep.
De Allina 630 is een robuuste maar tegelijkertijd uiterst elegante verschijning die de bemanning een zee van ruimte biedt. De royale maten van het schip maken een riante bergruimte in zowel voor- als achterschip mogelijk.
Een schitterende boot om te bouwen, waarbij het desgewenst meegeleverde bouwpakket een efficiente en nauwkeurige werkwijze mogelijk maakt en daarbij een steun in de rug is voor de nog niet zo ervaren bouwer.

:
:
:

:

6,75 mtr.
6,30 mtr.
6,07 mtr.

  1,2 ton

:
:

:
:

2,36 mtr.
2,20 mtr.

0,60 mtr.
 1,00 mtr.

Voor verdere gegevens en prijzen:Allina 630 documentatie
Bouwverslag van de Allina 630

terug naar pagina-begin