Bear Mountain Boat: BOEKENen MODELBOUW. 

 uw locatie: www.bootbouwer.nl   bouwtekeningen algemeen   Bear Mountain Boat Shop   Boeken en modelbouw
Overige Bear Mountain Boat rubrieken: terug naar Bear Mountain-startpagina.
Kano-tekeningen Kajak- en(roei-)boottekeningen

BEAR MOUNTAIN BOAT SHOP:
BOEKEN en MODELBOUWPAKKETTEN.
boeken modelbouw-pakketten --

BOEKEN.
Ted Moores' boeken Canoecraft en Kayakcraft worden -ook door ons- beschouwd als de beste die er bestaan over de stripbuilding methode bij kano- en kajakbouw. Canoecraft heeft al duizenden mensen geinspireerd om een stripplanked kano te bouwen en vormt een uitstekende handleiding bij de bouwtekeningen van Bear Mountain Boats. Moores' nieuwe boek Kayakcraft volgt op korte afstand. Beide boeken bevatten tevens maatgegevens voor het bouwen van een aantal boten.
Canoecraft
Canoecraft
208 pag., paperback, € 21,40
in Duitstalige uitgave € 35.00
Kayakcraft

178 pag.,
paperback
€ 18,95

Kayakcraft
naar boven
MODELBOUW PAKKETTEN.

modelbouw-pakketten.De modelbouw-pakketten zijn een ideaal project voor een ieder die de woodstrip techniek eens wil uitproberen, of voor hen die ook in het winterseizoen hun kano in de buurt willen hebben, zij het dan in kleinere vorm. De modelkano's zijn echte miniaturen (schaal 1 : 12)van een strip-builded kano met alle details van de boten op ware grootte. Voor een bescheiden bedrag en dito werkplek hebt u zo'n 35 uur bouwplezier. Eenmaal voltooid vormt het model op zijn gelakte display een sieraad in de omgeving, en een leuke herinnering aan voorbije of nog komende uren vaar- en bouwplezier.

Het pakket omvat de materialen voor de mallen, de beplanking, dekjes, doften, display, peddels enz., alsmede glasvezeldoek en epoxy. Een instructieboekje van 40 pagina's is bijgevoegd. Geschikt voor de leeftijd vanaf 14 jaar.
Een ideaal geschenk voor elke kanoŽr en/of (model-)bouwer.

       
CHESTNUT PROSPECTOR lengte 40.6 cm.  
PETERBOROUGH CANADIEN lengte 40.6 cm.  
REDBIRD lengte 44.5 cm.  
modelbouw-pakket 
 
HALFMODEL van de 15' Chestnut "Ranger".
HalfmodelHalfmodellen worden vaak gemaakt om de rompvorm van een ontwerp drie-dimensionaal te kunnen beoordelen. De belijning van de boot komt er dan ook goed op uit: juist hierdoor vormt een halfmodel van een mooie boot een lichtpuntje in de omgeving. Het Bear Mountain halfmodel-pakket is zelfs voor ongeoefende bouwers goed te maken in zo'n 4 uur tijd. Duidelijke instructies zijn bijgevoegd; geschikt voor bouwers vanaf 10 jaar.
Het pakket bevat het benodigde (linden)hout voor de romp, walnoot voor de lijst, gedetailleerde instructies en voorgesneden mallen.
Wat u nog nodig hebt: houtlijm, een wandbord, schuurpapier en was of vernis.
Lengte van het model (excl.bord): plusminus 38 cm.

Prijzen van de pakketten :
  modelbouw-pakketten: € 93.50 per set.
  halfmodel: € 29.50 per set.

terug naar pagina-begin