BOUWTEKENINGEN STARTPAGINA. 

 uw locatie: www.bootbouwer.nl    bouwtekeningen startpagina
ontwerpen van Selway Fisher ontwerpen van
Selway Fisher:

gevarieerde bouwtekeningen van kano tot zeil- en motorjacht.
ontwerpen van Iain Oughtred ontwerpen van
Iain Oughtred:

klassiek geinspireerde boten in overnaads gelijmd multiplex.
ontwerpen van Francois Vivier ontwerpen van
Francois Vivier:

oorspronkelijke en zeewaardige boten, ontworpen om te worden gebouwd met traditionele of moderne technieken.
ontwerpen van Bear Mountain Boats ontwerpen van
Bear Mountain Boats:

kano- en kajaktekeningen in de stripplank constructie methode.
ontwerpen van Lageweg Jachtontwerp Ontwerpen van Lageweg Jachtontwerp:
Klassiek gelijnde overnaadse sloepen in gelijmd multiplex.
ontwerpen van John Welsford ontwerpen van
John Welsford:

boten met een uitstraling van stoere doelmatigheid, zeewaardigheid en een verwijzing naar avontuur.
De keuze van een bouwplan is het begin van bijna ieder bootbouw-project. Een bron bij uitstek vormen hierbij de collecties van de ontwerpers die zich gespecialiseerd hebben in tekeningen voor niet-professionele bouwers. Deze bouwtekeningen hebben het voordeel dat ze qua uitwerking speciaal gericht zijn op bouwers voor wie het lezen van tekeningen niet het dagelijkse werk is. Ze worden geleverd met veel duidelijk uitgewerkte details, in een aantal gevallen op ware grootte. Behalve bouwplannen leveren deze ontwerpers ook instructie-boeken, die nauw aansluiten op hun specifieke manier van werken. Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, kan bij de bouw worden teruggevallen op de adviezen van de Bootbouwer en de ontwerpers.
Bij de Bootbouwer zijn tekeningen verkrijgbaar van een aantal bekende ontwerpers, ieder met hun eigen stijl, boottypes en bouwmethoden.
U kunt ze ons bestellen en -wanneer op voorraad- inzien. Van veel ontwerpen zijn ook z.g. studieplannen verkrijgbaar waardoor u tegen relatief weinig kosten een indruk krijgt van boot en bouwwijze. De links op deze pagina brengen u bij het werk van de verschillende ontwerpers.
Selway Fisher Bear Mountain Iain Oughtred Francois Vivier Lageweg John Welsford
bouwhandleiding voor catherineEen andere manier om een bouwtekening te verkrijgen is vanuit de verschillende boeken die er zijn op dat gebied. Er bestaat daarbij een grote variatie wat betreft het niveau waarop de ontwerpgegevens uitgewerkt zijn. Sommige boeken leveren alleen een spantentabel aan de hand waarvan de bouwer zelf uitslagen moet maken, terwijl de details niet ingevuld worden. Anderzijds bestaan er ook bouwbeschrijvingen die uitgebreid en ook voor een amateur goed begrijpelijk zijn. Handicap blijft veelal dat tekeningen op een grote schaal ontbreken.
Een overzicht van alle bij de Bootbouwer verkrijgbare bouwplannen in boekvorm (en bouwhandleidingen waarvoor apart verkrijgbare tekeningen bestaan) vindt u op de pagina Boeken >> Bouwplannen in boekvorm.
terug naar pagina-begin